Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Neue Zürcher Zeitung: Λαϊκιστές πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έπεισαν τους Έλληνες ότι για όλα φταίει το μνημόνιο

Στο ζοφερό και παθογόνο κλίμα που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα, έπειτα από τρία χρόνια περικοπών και λιτότητας, αναφέρεται δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.


Με τίτλο «Ζοφερό κλίμα στην Ελλάδα», το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το κλίμα στη χώρα παραμένει αρνητικό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για «πρωτογενές πλεόνασμα» και αμυδρή οικονομική ανάπτυξη:


«Ο ελληνικός λαός παραμένει αρνητικά διακείμενος απέναντι στο μνημόνιο, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια λαϊκίζοντες πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατάφεραν να πείσουν τους Έλληνες ότι η μήτρα του κακού και η αιτία της διαρκούς ύφεσης και της εξαθλίωσης της χώρας είναι αποκλειστικά και μόνο το πρόγραμμα διάσωσης. Εξίσου επιφυλακτικοί όμως εμφανίζονται οι Έλληνες και απέναντι σε κάθε διαφαινόμενο σημάδι επιτυχίας. Ακόμη και το ότι μετά από 15 χρόνια η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα είναι κάτι που αφήνει τους Έλληνες παγερά αδιάφορους».

Αναφερόμενο σε κάποιες μικρές ενδείξεις που δείχνουν την πιθανότητα να έχει αρχίσει η Ελλάδα να ξεφεύγει από τον πάτο (αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων, των αδειών οικοδόμησης και του τζίρου στο πεδίο της λιανικής πώλησης), το δημοσίευμα, καταλήγει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελληνικό «success story», καθώς η χώρα δεν κατάφερε να βρει ένα στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...