Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ποιό είναι το "διακύβευμα" και ποιό το ζητούμενο των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Του Βαγγέλη Αγγέλου


Υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Πλησιάζει η 17η Ιουνίου, ημέρα που οι έλληνες ψηφοφόροι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν για δεύτερη φορά, να επιλέξουν και να δώσουν την ψήφο τους στο κόμμα που τους αντιπροσωπεύει. Δυστυχώς κανένα από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) που διαχειριζόταν την τύχη της χώρας χρόνια τώρα, δεν έχει “καταλάβει” η μάλλον κάνουν πως δεν “καταλαβαίνουν”, το μήνυμα του λαού, από τo πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Σφυρίζουν αδιάφορα για το παρελθόν τους, στα 40 χρόνια που εναλλάξ κυβέρνησαν την χώρα και την έφεραν σ’ αυτή την ζοφερή κατάσταση, με το λαό στο εσωτερικό να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες και στο εξωτερικό η χώρα να χλευάζεται , από κάθε “σφουγγοκωλάριο” και οι εταίροι μας να μας κουνάνε το δάχτυλο.
Ο κάθε ανεπάγγελτος, επαγγελματίας πολιτικάντης να εφευρίσκει “ατάκες” και “σενάρια” για να αποποιηθεί των ευθυνών του. Και τι δεν μας είπαν, απ’ τα γελοία συνθήματα του τύπου «Λεφτά υπάρχουν», «Δεν ψηφίζουμε το μνημόνιο» μέχρι τις κορώνες «Μαζί τα φάγαμε» και το ανεκδιήγητο «Ψηφίζουμε το δεύτερο μνημόνιο για να σωθεί η χώρα» και βεβαίως  έφταιγαν όλοι  οι άλλοι, εκτός από αυτούς!
 Έφταιγε λέει, η Δημόσια Διοίκηση, το ΕΣΥ, η Παιδεία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Δήμοι όλης της χώρας, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και όλοι,  μα όλοι, οι οργανισμοί, μαζί και τα «φακελάκια» λες και όλοι αυτοί, δεν ελέγχονταν από κανέναν υπουργό, υφυπουργό, η γενικό γραμματέα και μόνοι τους, ψήφιζαν νόμους, έβγαζαν υπουργικές αποφάσεις, διόριζαν προέδρους και διοικητικά συμβούλια έκαναν προμήθειες, διαγωνισμούς,  κανόνιζαν το ύψος των μισθών, των υπερωριών  και τις προσλήψεις.
Έφταιγε επίσης λέει, ο ιδιωτικός  τομέας που φοροδιέφευγε, που ήταν διαπλεκόμενος, που δεν έκανε παραγωγικές επενδύσεις, που υπερτιμολογούσε και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό,  λες και αυτοί ήταν πάλι που νομοθετούσαν, έβγαζαν υπουργικές αποφάσεις, προκήρυσσαν δημόσιους διαγωνισμούς και έκαναν τους ελέγχους, εκτός αν ήταν έτσι και τόσα χρόνια μας το κρύβανε.
Με λίγα λόγια έφταιγε ή κάθε ελληνική οικογένεια που προσπαθούσε μέσα σ’ αυτή τη χώρα να δημιουργήσει και να επιβιώσει  κι’ αυτοί οι κύριοι  δεν είχαν καμιά ευθύνη για όλα αυτά, άλλωστε γι’ αυτό  είχαν ψηφίσει και το νόμο «περί ευθύνης υπουργών» και της παραγραφής των πάντων μετά το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, για να μην έχουν καμιά ευθύνη.
Και τώρα, τι μας λένε; Τίποτα! Προσπαθούν να περιφρουρήσουν τα όποια κεκτημένα τους έχουν απομείνει, μετά από τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου χρησιμοποιώντας, τις γνώριμες γι’ αυτούς μεθόδους,  μεθοδευμένες καταστροφολογίες και φοβικές πρακτικές για να τρομάξουν τον κόσμο και να εμφανιστούν κατόπιν σαν εθνοσωτήρες  και οι μόνοι που κατέχουν τις λύσεις, των προβλημάτων που αυτοί  δημιούργησαν.
Και φτάνουμε στο περίφημο  «διακύβευμα» αυτών των εκλογών, που μ’ αυτή τη λέξη θέλουν να  δώσουν σοβαρότητα και έμφαση στο ζητούμενο αυτών των εκλογών, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή η λέξη δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα και μόλις πρόσφατα μπήκε σε κάποιο λεξικό σαν λέξη που χρησιμοποιείται μόνο από πολιτικούς. Υπάρχει η λέξη «διακύβευση» και το ρήμα «διακυβεύω». Στα αρχαία ελληνικά  κύβος ήταν το ζάρι, επομένως «διακυβεύω» σημαίνει «παίζω, ζάρια κοινώς «ρίχνω ζαριές», από δω λοιπόν και η μεταγενέστερη σημασία του «διακινδυνεύω» . Υπάρχει και το ρήμα «κυβιστώ», που σημαίνει κάνω κωλοτούμπα. Μπορεί ο συσχετισμός των δύο ρημάτων να μη στέκει, όμως, όταν το «διακύβευμα» είναι τόσο σοβαρό, όσο και οι βουλευτικές έδρες και κωλοτούμπες μπορείς να κάνεις και μαντρί μπορείς να αλλάξεις .
Ώρα είναι λοιπόν να μιλήσουμε  απλά, χωρίς φανφάρες και βαρύγδουπες  ανοησίες, με λόγια που μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας.
Ποιο είναι το ζητούμενο  αυτών των εκλογών;
Σίγουρα πρώτα απ’ όλα  είναι το «δίκιο του λαού» αυτής της χώρας .
Δεν είναι  το ίδιο για έναν άνεργο, για έναν συνταξιούχο, και για έναν μισθωτό να πληρώνει τα χαράτσια και τους φόρους,-  με τις μειώσεις που τους έχουν γίνει- και τον μικρομεσαίο επαγγελματία, να φορολογείται χωρίς να έχει αντικείμενο εργασίας. Μπορείς να αναγκάζεις να πληρώνει φόρο, έστω και βάσει τεκμηρίων έναν συνταξιούχο ή έναν μισθωτό των 600 ή 800 ευρώ τον μήνα για να γεμίσεις τα ταμεία του κράτους που εσύ ο ίδιος  άδειασες με τη διασπάθιση των αποθεματικών χωρίς να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου;  Κάποτε σ’ αυτόν τον τόπο θα είχες εξοστρακιστεί γι’ αυτό, σε άλλη χώρα θα είχες παραιτηθεί και σ’ άλλη θα είχες κάνει Χαρακίρι!
Και οι «προνομιούχοι» όπως τους λένε , που βγάζουν 5.000 ή 10.000, μπορεί και 20.000 και 30.000 ευρώ το μήνα- και καλά κάνουν ας βγάζουν όσο μπορούν περισσότερα σε καπιταλιστική χώρα ζούμε- φορολογούνται . Οι  πρώτοι θα τον νιώσουν πάρα πολύ τον φόρο ενώ οι προνομιούχοι ούτε που θα το καταλάβουν. Άλλο να παίρνεις απ’ του φτωχού το τραπέζι ένα πιάτο φαγητό κι’ άλλο να παίρνεις ένα πιάτο από το τραπέζι του πλούσιου.

Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση  που θα προκύψει από αυτές τις  εκλογές θα πρέπει πρώτα να αμβλύνει τις κοινωνικές αδικίες που έχουν  προκύψει από τα σκληρά μέτρα που  έχουν πάρει αυτοί που ήθελαν  να παριστάνουν τους σοσιαλιστές  και αποδείχτηκαν πιο νεοφιλελεύθεροι  κι’ από τους δεξιούς.
Το δεύτερο και πολύ σημαντικό ζητούμενο αυτών των εκλογών, είναι ότι θα πρέπει η κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει την στήριξη του λαού ώστε να μπορέσει να έχει τις προϋποθέσεις για να βάλει στο τραπέζι της τρόικας και να επαναδιαπραγματευθεί εκείνους τους όρους του μνημονίου που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία στην ύφεση και στην σκληρή λιτότητα και έχουν μόνη προτεραιότητα να πληρώνουμε τους τόκους  και τις δόσεις των δανείων που αγγίζουν τα όρια της τοκογλυφίας.
’Ίσως είναι καιρός να μας πουν αυτοί οι κύριοι που θέλουν να λέγονται εταίροι μας ποιους θέλουν να σώσουν, εμάς ή τις τράπεζές τους, γιατί αυτές μας έχουν δανείσει προ μνημονίων παρά πολλά δις ευρώ, με όρους που δεν λένε στον ελληνικό λαό, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η  Ν.Δ. όπως επίσης δεν μας λένε και ποιοι είναι οι δανειστές μας.
Τώρα μας εκφοβίζουν με συνθήματα του τύπου ή εμείς και το Ευρώ ή οι άλλοι και η Δραχμή. Πράγμα που είναι ένα από τα μεγάλα ψέματα που μας έχουν πει. Η χώρα μας μόνο εάν το θελήσει μόνη της,  να βγει από το Ευρώ θα βγει, οι εταίροι μας δεν μπορούν να μας διώξουν από την Νομισματική Ένωση. Μόνο εξαναγκάζοντάς μας, με εκβιαστικές πρακτικές μπορούν να το κάνουν.
Να λοιπόν ποιο είναι το  «διακύβευμα» που θέλουν να εξαναγκάσουν τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί μέσω της μεθοδολογίας τους και των πρακτικών τους. Ψηφίστε το  ΠΑΣΟΚ, και τη Ν.Δ., γιατί χανόμαστε! Οι Γερμανικές, Γαλλικές, Αγγλικές, κι’ άλλες Ευρωπαϊκές Τράπεζες, που οι περισσότερες είναι αμερικανικών συμφερόντων πρέπει να πληρωθούν, γιατί αν δεν πληρωθούν, «Μαύρο φίδι, που σας έφαγε»!
Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο  αυτών των εκλογών;
Θα έχουμε σαν πολίτες χρήματα μετά της εκλογές να πληρώσουμε, χαράτσια, φόρους, αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Αυξήσεις Τελών Κυκλοφορίας, Ασφαλίστρων, Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών, Τρένων, Πλοίων, και πάρα, πάρα πολλά άλλα ή απλώς και μόνο θα πληρώνουμε τα εγκληματικά λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., πληρώνοντας, μόνο τους ξένους και τους ντόπιους τοκογλύφους για δεκάδες χρόνια ακόμα.
Το ζητούμενο αυτών  των εκλογών είναι ο λαός να ψηφίσει ξανά, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις  για να μπορέσει αυτή η χώρα επιτέλους  να κυβερνηθεί από ανθρώπους που  δεν είναι εξαρτημένοι από  πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, οικογενειοκρατία, υποβρύχια, ιερές μονές, οφ σορ εταιρίες, «μίζενς», και όλα αυτά που πρέσβευαν μέχρι τώρα αυτοί, οι «κύριοι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...